Marjolein Lanzing

Marjolein Lanzing

Wie ben je?
Marjolein Lanzing. Ik ben promovendus aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Wat los je op?
In mijn proefschrift onderzoek ik hoe technische ontwikkelingen op het digitale vlak onze normen en waarden beïnvloeden en veranderen, met name met betrekking tot onze ideeën over privacy. Meer filosofisch gesteld, onderzoek ik de betekenis van het Zelf in het huidige digitale tijdperk.

Wat heb je opgelost?
Dit onderwerp houdt me al langer bezig, zo ging mijn Masterscriptie aan de Uva over Facebookvriendschap. Tijdens mijn onderzoek ontdekte ik dat doordat steeds dezelfde informatie ongefilterd aan honderden zeer uiteenlopende Facebookvrienden (van je tante, tot je werkgever, tot een uit het oog geraakte basisschoolvriendin)wordt gedeeld, ook ideeën over intimiteit oprekken. Buiten Facebook heb je verschillende cirkels van intimi, en verschillende gradaties waarop intimiteiten en informatie worden gedeeld. Facebook heft deze grenzen als het ware op.

 

Opgelost voor de Oplossers: #6 Technostress

Website Marjolein Lanzing